Slickar i mig det sista
Efter lång vistelse i Santa Maria på Sal, Kap Verde, har jag nu bestämt mig för att göra ett försök att flyga hem. Det kan fortfarande stöta på patrull i form av att PCR-testet som krävs för att flyga blir positivt eller att det kommer för sent eller något annat förbaskat dokument missas. Det är svårt att hitta korrekt information och jag hör att det är knepigt på flygplatsen med mycket kollande och att man vägrar godkänna visum, PCR-test och kanske annat och det är väl bara att ändå försöka tänka positivt, men att PCR-testa negativt. När jag nu väl bestämt mig för att göra ett försök att flyga hem känns det plötsligt lite smått stressigt med mycket. När man är kvar länge på ett ställe och man vet att man kommer vara det nästa vecka och nästa månad också skjuter man en del saker framför sig för man vet att man alltid kan göra det lite längre fram, men nu sedan beslut fattats känner jag att jag vill hinna med en massa mat och dryck på olika ställen en gång till eller kanske en ytterligare och jag vill prova på sådant som inte blivit av. Därför har det den senaste tiden (och det som återstår) blivit att jag lite halvt systematiskt betat av det där jag vill hinna med. Jag tänker exempelvis på att prova mixed grill på Restaurante d’Angela, testa vårrullar på vietnamesiska restaurangen Pho, hinna med ännu en chicken tender sandwich på Kyle’s American Diner, dricka Caipirinha på Quiosque Olá Brasil, äta ännu en omgång med hash browns och American pancakes med bacon och stekt ägg på Sal Beach Club, testa små Calzone och kanske någon drink på nya cocktail- och pizzastället Pizza Art, äta grillat på Brasa Quente, äta grillat på Bar Di Nôs, äta salgadinhas och dricka något på La Tortue och Beach Club på Morabeza, äta på återöppnade Atlantis, äta tomatbruschetta och annat gott på Tam Tam, ett glas vin eller två på Genuine Cabo Verde på gågatan, doce de papaia e queijo på Barracuda, kanske hamburgare på Meky’s och pizza på Angulo, äta stracciatellaglass på Giramondo, äta cheesecake på Cam’s… Ja, lite så. Det är en del jag känt och känner att det ska hinnas med innan jag lämnar. Det gäller att suga i sig det sista av det bästa liksom, en gång till eller en första gång beroende på hur det är. Det är inte gott att veta när man kommer tillbaka. Så… här hinner jag inte sitta och skriva. Vad ska jag kunna beta av idag? Chicken tender sandwich på Kyle’s? Äta på Atlantis senare? Glass? Caipirinha? Happy hour på Beach Club och La Tortue? Och så var det ett ställe jag aldrig varit på som återöppnar idag. Hm… det får väl visa sig vad som hinns med idag. Det är inte sista dagen ännu, men snart. Om allt går som tänkt. Som bild för att illustrera detta ”frosseri” får det bli en drygt ett år gammal bild på mig med en stracciatellaglass från Giramondo. Fina grejer det!