Pumpasallad
spenat2 ägg1 rödlökkoriander2 vitlöksklyftoradvokado2,5 dl grekisk yogurt med låg fetthalt2,5 dl linserliten pumpafresh timjanfresh rosmaryspiskummin½ lime1 msk gurkmejarucola 1. Koka linserna i en kastrull i 12 till 15 minuter 2. Skär rödlöken 3. Skär pumpan i bitar och lägg det i en bakplåt med bakplåtspapper 4. Häll i sen rödlöken i den. Häll sen extra jungfru olivolja i den och 1 nypa salt och lite svartpeppar 5. Lägg till sen den fresha timjan och rosmary. Lägg sen bakplåten i ugnen 6. Koka sen 2 löskokta/krämiga ägg 7. Häll i en skål grekisk yogurt, gurkmeja, vitlöksklyftor (som rivs ned i dressingen), limesaft, spiskummin 1 nypa salt och 1 nypa svartpeppar. Blanda allting sen riktigt ordentligt med en sked 8. Skär sen koriander i bitar och häll i det i dressingen och blanda det 9. Häll i sen i en tallrick spenat och rocula 10 Häll sen på det linserna och efteråt pumpmixen 11. Lägg till sen en halv avokado som du kan strimla innan och äggen. Sen kan du lägga till pumpafrön och till sist dressingen och fresh koriander (hade inte avokado i bilden eller pumpafrön men ha helst det)