Kyckling lasagne
1. I en stor skål, mixa 250g ricotta ost, 1 stor ägg och 14 dl hackad spinat. Sätt åt sidan 2. I en stor stekpanna, droppa i en liten mängd olivolja och värm över medelhög värme. Tillsätt 1 hackad lök och koka tills de är genomskinliga, tillsätt sedan 5 dl hackade svampar och 3 krossade vitlöksklyftor och koka tills svampen börjar bli mjuk 3. Tillsätt 6,5 dl tomatsås, 1 msk torkad basilika, 1 msk torkad oregano och 1 tsk chiliflingor(chiliflakes) i svampblandningen och minska till låg värme 4. I en separat stekpanna, koka 450g kalkon tills den är brunad 5. Tillsätt kalkon till tomatsåsblandningen 6. I en 9×13 ugnpanna, häll i hälften av tomatsås/kalkonsmixen. Tillsätt sedan ett lager av lasagneskiva 7. Sprid spenatblandningen på lasagneskivaskiktet 8. Tillsätt ytterligare ett lager lasagneskiva och häll sedan på resten av kalkonblandningen 9. Strö med 1 dl strimlad ost med låg fetthalt 10. Program 2 i ugnen som värmer under och över, 200 celcius grader, 20-25minuter i ugnen