Jätte hälsosam och god mat

Morötterris (egentligen brun)2 tsk spiskumminfrön (jag hade krydda istället)1 tsk rödpaprika krydda½ tsk gurkmeja½ tsk salt och peppar1 dl olivolja1 msk vit vin vinäger1 msk dijonsenap1 vitlöksklyftahalv citron1 nypa salt3 dl ris2 dl rocularussinpersiljafärsk corianderfeta 1. Laga 3 dl ris (helst brunris)2. Skär morötter på diagonalt sätt och lägg de på bakplåtspapper på bakplåt3. Häll i olivolja på morötterna och 4 tsk från kryddmixen. Mixa sen allt tillsammans med händerna 4. Lägg sen morötterna i ugnen för 35 minuter 5. Häll i 1 dl olivolja i en skål för dressingen. Sen häller du i vit vin vinäger, dijonsenap, riven vitlök, juice från en halv citron, 1tsk honung och 1 nypa salt. Blanda nu allt med en sked 6. Laga riset sen lägg det i en tallrik och häll i rucola, russin, några skedar av dressingen, persilja och färsk koriander. Blanda sen allt det tillsammans 7. Lägg till sen ovan morötterna som var i ugnen och extra dressing. Och toppa med lite feta och mer persilja och koriander