Hälsosam benbuljongsoppa
1 bunt brokkoli2 msk ghee1/2 stor lök, tärnad1 pujolök – väl sköljda och tunt skivade2 morötter – tärnade2 vitlöksklyftor, finhackade4 dl bonebroth4 dl vatten½ dl persilja1 bunt trimmade spenater¼ msk mald muskotnöt1 citron till citronsaftsalt och peppar 1. Smält ghee i en stor soppkokare. Tillsätt lök, morötter och vitkök. Laga över låg värme tills löken är genomskinliga 2. Lägg till benbuljongen, vatten, brokkoli och persilja. Få det att koka sen sänk värmen och täck den så den småputtrar. Låt den simmra i 20 minuter. 3. Lägg till spenaten till soppan. Rör ned muskonöt, salt och peppar och koka cirka 1 minut till och ta bort från värme 4. Mosa soppan sen med en mixer 5. Lägg tillbaka i grytan och värm igenom. Tillsätt citronsaften och servera