God recept för fitnesslovers
Ingredienser: 3 potatisar2 ägg2 dl svampar1 purjolök½ msk och ½ dl ghee (skirat smör)1 dl krossade tomater0,5 dl benbuljong½ tsk saltsvartpeppar 1. Låt vatten koka i en stor gryta, lägg till skärda potatisar och låt det koka i 15 minuter eller tills du känner att den är färdigkokad med en pinne 2. Medan potatisarna kokar, blanda ½ dl ghee, tomater och benbuljong i en kastrull(såspanna) 3. Få det att koka och sen puttra/småkoka i 15 minuter. Använd en stavmixer för att blanda det till en sås. Lägg ett lock på pannan för att hålla värmen och lägg åt sidan 4. Lägg potatis i en lagom stor skål, tillsätt salt och en nypa peppar och mosa försiktigt så att det finns små potatisbitar 5. Blanda ½ msk skirat smör och purjolök i en stor stekpanna och koka i medel-låg värme under 2 minuter, eller tills det mjuknar. Tillsätt svampar och krydda med en nypa salt. Koka ytterligare 3-5 minuter eller tills svampen är mjuka 6. Vispa äggen i en skål och stek det sen i en liten stekpanna 7. Tillsätt purjolöken och svamparna i potatisen, blanda försiktigt för att kombinera. Forma till 6 små bollar och lägg dessa tillbaka till stekpannan och koka i 2-3 minuter på varje sida tills dem blir bruna och krispiga. 8. Servera varje person med 3 bollar, 1 ägg och toppa det med tomatsåsen. Toppa med gräslök eller salladslök och njut!