HEMMAGJORD CALZONE
Calzone- Recept för 2 st Deg.25 g jäst.1,5 dl ljummet vatten, 37°.0,75 tsk salt.4 dl vetemjöl1msk olivolja.Fyllning.200 g skinka.3 dl riven ost.Färska Champinjoner Tomatsås( det blir lite över ).1 burk finkrossade tomater (400g). 1 tsk salt.0,5 tsk malen svartpeppar0,5 tsk socker2 msk oregano/ pizzakrydda1 tsk tomatpuré 2 msk Heinz chilisås Gör såhär 🍕Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt. Arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 35 minuter eller till dubbel storlek under handduk.🍕Under tiden degen jäser gör du såsen, blanda samman allting i en kastrull och låt småputtra på låg värme ända tills det är dags att använda den. 🍕strimla sen skinkan fint, riv osten och skär svamparna så det är klart. 🍕Sen tar du upp degen och arbeta den lite bara nån minut, eventuellt tillsätt lite mjöl, dela den sedan i 2 delar och låt jäsa ytterligare 10 min under handduk. Sätt ugnen på 250 grader. 🍕 Ta sedan upp degarna och kavla ut två runda bottnar, mina såg mer ut som barbapappa haha men det gick bra ändå. Gör dom ganska tunna men inte för tunna för då kommer dom spricka. Sen fyller du varje halva av pizzan med fyllningen och viker sedan över den tomma halvan och nyper ihop den ordentligt. Pensla ovansidan med lite ägg innan dom åker in i ugnen. 🍕grädda pizzorna mitt i ugnen först 6 min på 250 grader och sen sänker du värmen till 175 i ytterligare 6 min ( eller tills dom ser klara ut). Och sen smaklig måltid!! såhär menar jag med att ni ska lägga fyllningen på ena halvan nyp ihop kanten ordentligt så inte fyllningen åker ut. SMAKLIG MÅLTID