Leilas knäckiga äppelpaj med råkräm
Det här mina vänner, kallar jag en god äppelpaj! Så lätt och så gott, allt ni behöver göra är: Rör samman ett ägg, 2dl strösocker och 1tsk vatten. Rör sedan ner 100g smällt smör. Blanda 2dl vetemjöl, 1tsk vaniljsocker och en halv tsk bakpulver och vänd ner i smeten. Fyll smeten i en välsmord form och lägg på tunna skivor av äpplen som en solfjäder. Strö över strösocker, kardemumma och lägg över några smör klickar över äpplena. Sätt in pajen i mitten av ugnen på ca. 200grader i 25-30minuter. Medans du väntar på att pajen ska bli klar kan du göra råkrämen. Vispa 3 äggulor, 1dl strösocker och fröna från en vaniljstång tills "smeten" blir ljus och krämig. Vispa sedan 6dl grädde och vänd ner i äggsmeten. Sen är det klart. Lätt som en plätt! Har även hunnit med att fixa en del på mitt rum, är inte klar än men när det är klart så får ni se.