Nyttiga bakverk på proteinella
Heeej på er ♡ Hoppas eran helg har varit bra! Vi har haft en ganska lugn och skön helg. Eftersom jag fortfarande har tejp på näsan och att det endast är 12 dagar sedan min näsoperation, så får jag ju inte träna än (kommer skriva mer om det i ett annat inlägg) så vi har tagit långa sköna barnvagnspromenader ute tillsamans med hundarna. Fick riktiga vårkänslor när solen sken så både i fredags och i lördags. Vi försöker även hålla oss skapligt nyttiga inför våran resa. Så tänkte tipsa om två recept jag bakade i helgen med proteinella i. Chokladbollar med proteinella: 2 dl havregryn 5 st dadlar 0,5 dl kokosflingor 1 tsk vaniljextrakt 2 msk kakao 1 msk starkt kaffe 3 msk smält kokosolja 3 msk protinella Blanda ihop allt i en mixer och rulla dem sedan i Kokosflingor. Super goda! Proteinella kaka: Sedan gjorde jag en egen variant som jag testade recept på som också vart riktigt god. Ingredienser: 4 st digestive kex (Jag hade fullkornsdigestive med mindre socker i) Ca 25 gram smör (kan även bytas ut till kokosolja) Ca 1 dl proteinella Kokosflingor Krossa digestivekexen och smält smöret, blanda sedan ihop detta och pressa ut i 2 små formar. Klicka sedan över ca 0,5 dl proteinella i vardera form och toppa därefter med kokos. Ställ sedan in i frysen en stund så det stelnar.