Kladdkaka med kexchoklad
Hej på er! Jag fick en fråga om jag kunde lägga upp receptet på kladdkakan jag bakade igår, så här kommer receptet på bästa kladdkakan någonsin:100 gram smör2 ägg3 dl socker1 msk vaniljsocker1 nypa salt4 msk kakao1 dl vetemjöl 2 st kexchoklad (60 gram)Stegvis:1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. 2. Rör ihop ägg och socker (ej vispa). 3. Blanda ihop de torra ingredienserna (vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl). 4. Blanda ihop äggsmeten, det smälta smöret och de torra ingredienserna. 5. Lägg bakplåtspapper i en bakform, häll i hälften av smeten i formen. 6. Hacka en kexchoklad och fördela över kladdkakan. 8. Häll på resterande smet så att kexchokladen täcks.9. Sätt in kakan i ugnen i 20 min. Den kommer se väldigt lös ut efter 20 min, men ta ut den ändå eftersom den kommer stelna till när den svalnar. Det är så den blir perfekt kladdig.10. Hacka den sista kexchokladen och lägg på kladdkakan så chokladen smälter lite. 11. Servera med grädde eller vaniljglass och njut av den magiska kexchoklad-kladdkakan. Kommentera gärna om ni gillade receptet och om ni kommer baka kakan! Fred ut!