Pasta, Pronto!

Happy friday och allt vad det innebär!Jag tittar ut genom fönstret och möts av en totalt igenmulen himmel. Små snöflingor som dalar ner utanför mitt fönster och det enda jag kan tänka på är en mysig fredagkväll med riktigt god mat.Just på helgerna gillar jag att lägga extra tid på matlagning vilket i tio fall av tio resulterar i en hemgjord pasta.Jag fullkomligt älskar pasta. Pasta i alla dess former och i alla tänkbara såser.Att göra pasta är enkelt om man inte krånglar till det. Fyra till fem råvaror av hög kvalitet, gärna ekologiska så har du en pasta molto buono!På bilden ovan har jag gjort hemgjorda farfalle med en tomatsås. Degen gör jag av400 gram durummjöl4 st äggnågra droppar olivoljaKnåda ihop degen ordentligt. Och då menar jag verkligen ordentligt. Gosa och knåda den i ungefär 15 minuter så brukar den gå ihop jättefint. Vila i kylen i plast ca 30 minuter, sen är det bara att börja exprimentera! Har man tur får man hjälp av två hunkar... Njut nu ordentligt av helgen!