Wienerstänger

Godmorgon Måndag! Dagens recept blir en klassiker som finns med i bland annat sju sorters kakor. Wienerstänger är en enkel och god kaka som går snabbt att slänga ihop om det kommer oväntat besök, eller så gör du som jag, bakade massor av kakor som åkte in i frysen. Perfekt att ta fram när det behövs! Cirka 60 stycken200 grader15 minuterDu behöver:250 gram mjukt smör1½ dl socker2 ägg6 dl mjöl½ tsk hjorthornssaltValfri sylt, jag valde jordgubbssyltGlasyr:2 dl florsocker1-2 msk vattenGör såhär:Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Dela degen på 4 och rulla ut längder. Gör en fördjupning i varje längd och fyll med sylt. Jag använde en spritspåse till fyllningen för att slippa onödigt kladd.Grädda. Blanda ihop glasyren och bred den på längderna medans de är varma. Skär i snitt och låt svalna.