Vaniljbullar - fria från mjölk & ägg.

Tjohejsan här är jag igen! Det blev lite bullebak idag, vi fick ihop ungefär 80 smarriga bullar och jag har redan tuggat i mig 2 oops ;) Här får ni vårat recept iallafall, förresten så är detta receptet mjölk & äggfritt eftersom min syster är allergisk.   80-90 stycken. 225 Grader 5-10 minuter, ska gräddas gyllene.   Du behöver: 2 paket jäst 1 liter havremjölk 400 gram mjölkfritt margarin ½ dl strösocker ½ tsk salt ca 1½ kg vetemjöl.   Fyllning & Garnering: Mjölkfritt margarin Vaniljsocker Pensla med havremjölk Strö över pärlsocker.   Gör såhär: Smula jästen i en bunke eller bakmaskin, smält margarinet och blanda med mjölken tills fingervarmt. Slå mjölkblandningen över jästen och se till att all jäst smälter. Ha i socker och salt och sist mjölet.  Häll i mjölet lite i taget medans du eller maskinen blandar. När degen börjar släppa från bunkens kant slutar du ha i mjöl, annars blir bullarna torra! Jäs till dubbel storlek under bakduk ca 40 minuter. Dela upp degen i mindre bitar och kavla ut dem. Bred på margarin, ju mer desto saftigare bullar. Strö över ditt vaniljsocker och rulla ihop degen till en rulle. Använd en degskrapa och skär ut bullar, lägg dessa i bullformar på plåtar och pensla med havremjölk. Strö sedan över mycket pärlsocker och grädda sedan i mitten av ugnen tills dina bullar är gyllene, ca 5-10 minuter kanske. (beroende på ugn!)   Bullarna är godast med mjölk, det tycker iallafall jag!     Ha det så bra, vi ses snart!