Roscupcakes!

Hej på er! Det var ett tag sen nu, hoppas ni har haft en mysig jul och ett bra nyår! Det har jag, jag spenderade julen hos mina kusiner, vi åt mat, såg kalle anka och hade det supermysigt, dit hittade även tomten som kom med många fina klappar!   Nyåret skålade vi in i Idre, superkul det med! Idre är verkligen superfint!      I julklapp fick jag bland annat en rolig tyll som jag önskade mig, Wilton 2D heter den och med den kan man skapa supersöta rosor på bland annat cupcakes som jag pysslade med igår. Tänkte dela med mig av mitt recept och visa er bilderna! Jag gjorde äkta smörkräm från grunden, det är ett recept från skolan som funkar superbra och jag tänkte att jag kunde dela med mig av det till er!    cirka 10-12 stycken 225 grader i 10-15 minuter   Du behöver:   100 gram smör 1 dl mjölk 2 ägg ½ dl farinsocker 5 msk oboypulver 3 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 3 dl mjöl 1 dl socker   Gör såhär: Vispa ägg socker och farinsocker pösigt, smält smöret och blanda med mjölken, låt svalna något. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dom i smeten tillsammans med smör och mjölkblandningen. Vänd ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda sedan i mitten av ugnen. Testa med sticka, de ska vara helt torra. Låt svalna helt. Jag valde att skära av toppen på muffinsarna så att jag fick en platt yta att spritsa mina rosor på!    Till smörkrämen:   500 gram socker 200 gram vatten 1 vaniljstång  250 gram ägg (5-6 stycken) 750 gram rumsvarmt smör   Gör såhär: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Koka upp socker, vatten och vaniljstång + frön till 118 grader eller tills sockret är helt borta.  När sockerlagen nästan är klar börjar du vispa upp dina ägg tills de är superluftiga, häll sedan sockerlagen i en tunn stråle över äggen unden ständig vispning. Vispa sedan tills krämen är helt kall. Portionera nu i ditt smör lite i taget medans maskinen vispar, vispa sedan upp den så att den blir fluffig och fin.   Om nu krämen skulle skära sig (då blir den grynig och ser lite ut som äggröra) så kan du ta 1/3 av krämen och värma 30 sekunder i mikron och sedan hälla tillbaks i bunken och sedan vända ner det försiktigt igen så kommer det lösa sig. Funkar det inte första gången så lovar jag att det funkar andra gången!   Jag fick massor av smörkräm kvar, vilket resulterade i mera bak! Bland annat hade jag biskvibottnar kvar i frysen som jag fixade ihop till mormor.     Det blev även dubbla havreflarn doppade i chokladen som blev över från biskvierna och en drömrulltårta som mamma knåpade ihop!  Recept på havreflarnen lovas!    Vi ses när vi ses kram på er!