Rabarberkaka med maräng

Hej alla bakglada!Här kommer recept nummer två där rabarbern fick ha huvudkaraktären!200 grader20 minuterDu behöver:400 gram rabarber2 dl socker1 tsk vaniljsocker3 dl mjöl2 tsk bakpulver6 äggulor1 dl mjölk150 gram mjukt smörMaräng:6 äggvitor3 dl socker1 tsk kardemummaGör såhär: Skala och skär rabarbern i centimetertjocka skivor. Rör smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda de torra. Ha i gulorna och mjölken i smörblandningen och vispa. Ha sist i de torra.Häll smeten i långpanna med papper och strö över rabarberbitarna. Vispa upp vitorna till ett fast skum. Ha i sockret lite i taget och vispa sedan till en stadig maräng. Vänd ned kardemumman. Bred marängen över kakan och grädda sedan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.