Rabarbergrottor

Hej på er! Idag är det tisdag och jag har just kommit hem från en tidig körlektion! Det är inte alls långt kvar till körkortet nu så det är både nervöst men samtidigt jätteroligt!Idag tänkte jag visa ett recept på rabarbergrottor, våra rabarber börjar bli lite halvtråkiga nu och därför är det bra att ta vara på de som fortfarande är fina! 175 grader12-15 minuterDu behöver:2½ dl mjöl½ dl socker100 gram mjukt smör2 tsk vaniljsockerKompott:3 dl rabarber1 dl socker1 tsk vaniljsockerGör såhär:Börja med kompotten, skölj och hacka rabarbern i små bitar. Koka upp tillsammans med sockret och vaniljsockret tills det börjar tjocka och rabarbern går sönder. Låt svalna helt. Gör under tiden degen genom att kör ihop alla ingredienser i bakmaskin till en smidig deg. Plasta och lägg kallt i minst en halvtimme. Dela sedan degen på 20 och rulla till bollar. Lägg i formar och tryck en grop i varje kaka. Fyll hålet med kompotten och grädda sedan i mitten av ugnen. Låt svalna helt. Dessa sötnosar gav jag bort till farmor och farfar som blev jätteglada! Ha det så bra så ses vi imon igen, kram!