Morotskaka

Hej på er!   Idag bakade jag en morotskaka, receptet har jag fått av mamma. Kakan blev riktigt god och jag tog med mig några till min moster (dom gick hem även där!)  Här kommer iallafall receptet!   Receptet blir en plåt. 175 grader i ca 20 minuter.   Du behöver: 4 ägg 4 dl strösocker 2.5 dl smält smör (ca 200 g) 6 dl rivna morötter 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker kanel att strö över kakan.   Frosting: 120 g philadelphiaost 60 g rumsvarmt smör 3 1/2 dl florsocker   Dekorering: Rivna morötter Chokladpluttar   Gör såhär! * Riv morötterna på ett rivjärn (jag valde sidan med störst "hål") * Smält ditt smör * Vispa upp ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda i det smälta smöret och morötterna i äggsmeten och rör ner detta med en slickepott eller sked. * Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt i det i äggsmeten. * Gör i ordning en plåt med bakplåtspapper och häll i smeten, strö över önskad mängd kanel och stoppa sedan in kakan i mitten av ugnen. Låt svalna något. * Gör frostingen medans kakan svalnar. Vispa först smöret för att minska antalet klumpar, tillsätt osten och vispa lite till. Avsluta med att hälla i florsockret och vispa ihop det till en slät smet, (vispa inte för länge, då sjunker frostingen ihop och blir rinnig!) * Bred din frosting över kakan och skär upp i rutor. * Dekorera kakan genom att göra en "topp" av rivna morötter och strö över chokladpluttarna.       TADAA! Här har vi resultatet. Testa gärna receptet hemma!   Ha det så bra så hörs vi snart igen!