Mazarinpaj med Äpple

Förra veckan i skolan så var temat mazarin. På måndagen gjorde mina kompisar vanliga mazariner, jag var dock sjuk då så jag missade tyvärr det.  På tisdagen däremot var jag på benen igen, då glaserade vi mazarinerna och gjorde även några mumsiga mazarinpajer. Jag valde att fylla mina med mazarnfyllning och kaneläpplen.  Man kunde även välja hallonsylt och vaniljkräm, men jag kände inte för det just då helt enkelt hihi.   Nåväl, jag har faktiskt ett recept till er på mazarinbottnar och fyllningen! Det är ju då ett bagerirecept som ger hur många mazariner som helst så man får räkna om lite i receptet. Jag tänkte iallafall visa originalreceptet nu så får ni räkna själva! Allt är dessutom i gram och inte i till exempel deciliter så det blir lite klurigare.   150 grader 10 minuter   Du behöver till botten: 50 gram ägg 200 gram socker 400 gram rumstempererat smör 600 gram mjöl    Till Fyllningen: 500 gram mandelmassa 250 gram rumstempererat smör 250 gram rumstempererade ägg   Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienserna till botten till en smidig deg, ställ i kylen för att vila. Går jättebra att kyla över natten. Mjuka upp mandelmassan med en vinge, Portionera ned smöret, skrapa i botten med skrapkort/slickepott. Tillsätt äggen lite i taget och skrapa sedan botten igen för att undvika klumpar. Blanda socker med kanel och doppa sedan äpplena noga så att det blir kanelblandning över alla äpplen  Kavla ned botten till cirka 3 mm och fodra sedan formarna med deg. Spritsa/fyll formarna med fyllningen, tryck fast äpplena och grädda sedan.      Såhär såg mina pajer ut innan ugnen, supersöta och väldigt goda!   Ha det bra, kramkram