Mammas äppel & nektarinkaka!

Detta receptet är min mammas och det blir 1 plåt.   200 grader 20 minuter.   Du behöver: 6 dl strösocker + 2 msk till garnering 6 ägg 300 gram smält smör + 50 gram till garnering 6 dl vetemjöl nektariner och äpplen   Gör såhär: Skär upp nektarinerna i mindre bitar eller klyftor, det väljer du själv. Om man vill kan man även använda sig av äpplen eller annan valfri frukt. Idag hade vi nektariner så det tog jag. Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt, smält smöret och häll det i äggblandningen. Blanda i mjölet och vänd försiktigt i det, man vill inte slå ut någon luft för då blir kakan torr. Häll upp smeten i en plåt med bakplåtspapper, tryck försiktigt i nektarinerna.   Smält upp lite smör och häll det över den ogräddade kakan, strö även över lite socker och sätt sedan in kakan i nedre delen av ugnen. Smöret och sockret ger en knaprig yta på kakan.  Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i rutor.   Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde!     Här har vi resultatet.  Kakan är riktigt god och saftig. Våra nektariner var lite sura, så om du har sura nektariner kan du strö lite extra socker över dem.    Ha det bra!