LCHF Kanelbullar

Hej hallå!  Nu är jag hemma från skolan, fick skjuts av min gulliga mormor så då fick jag extratid till att blogga! Tänkte bjuda er på ett "nyttigare" bullval, klart att bullar inte är nyttigt på något sätt men detta recept är för de som äter LCHF-kost.  Jag äter inte LCHF-kost utan fick faktiskt en beställning på dessa bullar!   cirka 14 stycken 175 grader 15-20 minuter   Du behöver: 4 ägg 4-5 msk stevia 1 dl standardmjölk ½ dl kokosmjöl 1½ dl mandelmjöl 2½ msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1½ tsk kardemumma Fyllning: 100 g mjukt smör 1 msk kanel 2 msk stevia   Penslas med uppvispat ägg och strös med mandelflisor   Gör såhär: Vispa ägg och stevia väldigt fluffigt, det tar cirka 20 minuter, använd elvisp.  Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smeten. Ha sist i mjölken.  Låt degen stå och vila i cirka 10 minuter, kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Ha olja på bakplåtspapperen annars är det omöjligt att få loss degen.  Ta bort översta papperet och låt degen vila ytterligare 10 minuter.  Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, kör smöret i micron i ca 10 sekunder så går det lättare. Klicka ut fyllningen och smeta FÖRSIKTIGT ut den över degen.  Försök nu att rulla ihop degen till en rulle, ha tålamod! Degen påminner om en smet så det kräver verkligen tålamod. När du lyckats, skär rullen i 3 cm tjocka skivor och lägg sedan i formar. Ett smart tips är att grädda bullarna i en muffinsplåt för att de ska hålla formen bra. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö sedan över mandelflisor eller mandelkross. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kanske lite längre om det behövs.    Bullarna påminner en del om Muffins. De är helt okej att äta, men jag föredrar vanliga kanelbullar med mycket pärlsocker på!    Ha en bra dag, kramar!