Kladdkaka

Hej på er i värmen! Usch, idag har det varit riktig värmebölja här där jag bor, och ni kanske har hört om branden i Sala? Iallafall så är det en enorm skogsbrand där som brunnit sedan torsdagen. I vilket fall så har ett stort rökmoln bildats och det har tagit sig enda hit till mig, vilket är ganska galet. Det är mörkt ute och igår luktade det som en gammal bastu överallt. Nog pratat om det, idag tänkte jag bjuda på mitt kladdkakerecept, både i vanligt format och även i långpanna.   Vi startar med "vanlig" kladdkaka.   Just den här satsen gräddade jag i små portionsformer, men det går såklart bra att använda en springform också.   175 grader ca 20 minuter (smaksak hur kladdig den ska bli.)   Du behöver: 100 gram smör 2 ägg 2.5 dl socker 1 msk vaniljsocker 3 msk kakao 2 dl vetemjöl 2 msk sirap 1 krm salt   Gör såhär: Vispa upp ägg och socker vitt och pösigt.Smält smöret och häll i det tillsammans med sirap. Vispa in detta i smeten. Använd en elvisp. Blanda alla torra och vänd ned i smeten.  Häll upp i smörade och bröade former eller en bröad springform.  Grädda i mitten av ugnen, testa hela tiden med sticka för att se hur kladdig du vill ha den. jag brukar grädda i ca 15-20 minuter.  TIPS! Det är faktiskt supergott att trycka i plopp eller annan god choklad i smeten innan gräddning.   Såhär söta blev mina små kladdkakor, jag serverade dem med vispad grädde och jordgubbssaft!     Nu då ska vi gå vidare till långpannekladdkakan kanske?   175 grader ca 35 minuter   Du behöver: 8 ägg 12 dl socker 2 msk vaniljsocker 1 tsk salt 3 dl kakao 6 dl mjöl 400 gram smält smör.   Gör såhär: Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda i smöret. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i smeten. Häll upp smeten i smörad långpanna och grädda i mitten av ugnen. Skär upp i rutor och servera med uppvispad grädde med vaniljsocker i.      En supergod och kletig kaka, jag älskar kladdkakor och jag bakar det väldigt ofta faktiskt.   Vi får se om jag orkar lägga upp några fler recept idag, annars kommer det nog imorgon.  Om det fortsätter vara så här varmt imorgon också så tänker jag faktiskt prova att göra Pink Lemonade. Ni kanske har smakat Snapple förrut, det är supergott faktiskt och den godaste smaken är just Pink Lemonade. Jag hittade ett bra recept på det så vi får se hur det går med den saken.   Ha det så jätte bra!