Kanelbullens Dag!

Hejsan!    Idag är det kanelbullens dag och det firas självklart med kanelbullebakning!  Jag ringde hit min vän Alva och vi lyckades fixa till några riktigt goda bullar, receptet kommer från skolan så det är omräknat. Vi fick ut 25 bullar på mitt recept vilket räckte alldeles lagom.      220 grader 12 minuter   Du behöver:   240 g vatten 24 g jäst 528 g mjöl + lite till 96 g socker 96 g rumsvarmt smör 10 g kardemumma 5 g salt   Kanelfyllning:    200 g rumsvarmt smör 1 dl socker jättemycket kanel (efter smak)    Gör såhär:   Blanda alla ingredienser med degkrok i maskin, börja med 5 minuter sakta och höj sedan farten och kör ytterligare 5 minuter. Tillsätt lite extra mjöl om det behövs. Gör glutentest genom att försiktigt dra ut degen med fingrarna och om du då får fram ett supertunt "fönster" så är degen klar för jäsning. Låt degen jäsa i cirka 1 timme på mjölat bord, under plast.  Gör under tiden fyllningen, vispa ihop ingredienserna med elvisp och låt fyllningen stå framme på bordet.   Kavla ut degen, den ska vara 30 cm bred och cirka 3 mm tjock.  Bred fyllningen på degen och rulla ihop till en tajt rulle, lägg på plåt och låt jäsa i cirka 10 minuter. Spruta vatten på bullarna med en blomspruta och strö på pärlsocker.  Grädda i cirka 12 minuter och låt svalna på plåt.