Jordgubbstårta!

Hej på er i värmen! Hoppas ni har det bra och soligt, här har vi haft runt 21 grader hela dagen :)Idag har jag pysslat med en massa plugg, känns som jag skulle kunna drunkna i alla uppgifter som ska lämnas in. Har även provbakat en tårtbotten så jag vet att jag har full koll på det till avstämningen nästa vecka, mamma åkte och handlade grädde och jordgubbar så det fick bli en jordgubbstårta av min botten. Perfekt nu i värmen, det hör liksom till tycker jag, vi ska grilla också så det blir en toppen efterrätt till dom som vill ha! :)Receptet på tårtbotten kommer här! 190 grader i cirka 20-25 minuter Du behöver:200 gram ägg ( ett ägg väger cirka 50-55 gram)120 gram socker60 gram vetemjöl60 gram potatismjöl4 gram bakpulverGör såhär:Vispa ägg och socker över vattenbad till cirka 50 grader. Vispa sedan kallt i maskin eller för hand. Jag vispade för hand och det tog cirka 10 minuter. Blanda de torra noga och sikta det på ett bakplåtspapper, sikta sedan ned i äggsmeten en gång till. Vänd försiktigt ned de torra med en slickepott. Häll i smord form med bakplåtspapper i botten och upp på kanterna ( minskar risken för översvämning i ugnen haha). Grädda i nedersta delen av ugnen. Vänd upp på en bricka eller liknande och låt svalna. Dela sedan din botten på tre och lägg ihop tårtan!Jag fyllde min tårta med jordgubbssylt & vaniljkräm!  Ni får ha det så himla jättebra hörrni! KRAM!