Jordgubbsrutor
Nu är jag här igen och skriver och grejar, recept nummer två för dagen får bli helt ljuvligt goda jordgubbsrutor som jag så fint döpt dom till. Dom fick mer än godkänt och ligger nu nerpackade i frysen redo för kalasandet i helgen! 200 grader 20 minuter För att göra dessa rutor behöver du: 4½ dl mjöl 1½ dl socker 1 msk bakpulver 150 gram smör 1 ägg 2 dl jordgubbssylt Topping: 1½ dl havregryn 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 50 gram smör Gör såhär: Blanda mjöl, socker, bakpulver och smör till en deg, tillsätt ägget. Tryck ut degen i en mindre form (20*30) med bakplåtspapper. Bred ut ett jämnt lager sylt på degen. Smält smör, blanda det med resterande ingredienser och bred sedan ut det på kakan med. Grädda i nedre delen av ugnen. Låt svalna helt och skär sedan upp i fina rutor! Superenkla och goda rutor som är en perfekt nödlösning om du får besök eller bara är sugen på något gott! Dessutom är det bara ingredienser som oftast finns hemma, toppen tycker jag!