Hemmagjord Nutella!

Tjenixen, hoppas ni har en mysig lördagskväll med godis och bra tv-program! :)   Tidigare idag testade jag ju att göra egen nutella, hittade ett recept på facebook som jag utgick ifrån men som jag ändå var tvungen att ändra på.  Det blev väldigt gott med lite småbitar av hasselnötterna kvar!    För att göra nutellan behöver du: 200 gram hasselnötter Smör Vaniljsocker Florsocker Kakao 1 nypa salt Vatten   Gör såhär: Rosta hasselnötterna genom att lägga dem på en plåt med bakplåtspapper och sätt sedan in dom i ugnen på 200 grader.  Skala sedan nötterna genom att lägga dem i en handduk och liksom gnugga lite så att skalet lossnar. Funkar inte det så kan man också skala för hand, det är nästan lättare insåg jag efter cirka 10 minuter hihi ;) Mixa sedan nötterna i en matberedare tills du får som ett oljigt smör, det tar lite tid men ha tålamod! Blanda ihop kakao, florsocker, vaniljsocker och salt och tillsätt det lite i taget.  Tillsätt smör lite i taget och även lite vatten. Impulsmixa nutellan tills du får den konsistens du önskar.     Jag har valt att inte skriva några mått på ingredienserna eftersom jag dels inte vet hur mycket jag hade i av allt och för att det är helt olika hur alla tycker att det ska vara. Jag blev nöjd efter ett tag iallafall :)     Smarrigt blev det!   Lycka till med eran nutella, ha det så bra så ses vi imorgon igen med ett nytt recept!   Kramisar!