Halloncheesecake

Hejsan! Igår hade jag kalas för släkten, jag fyller 18 imorgon så vi passade på att kalasa lite på lördagen med smarrig mat och en toppengod halloncheesecake som gjorde succé hos allihopa tror jag!Jag hittade receptet hos Jenny, ni hittar henne  HÄR (:Till botten behöver du: 1½ pkt oreokakor4-5 msk smält smörFyllning:4 ägg2 dl socker1 msk vaniljsocker200 gram philadelphiaost300 gram frysta hallon3 dl vispgräddeDekoreras med färska hallon och gräddrosetterGör såhär:Mixa kakorna med smöret till en massa. Tryck ut i en springform och låt stå.Dela upp ägget i två olika bunkar, vitan i en och gulan i en. Vispa vitan till ett fast skum, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att något ramlar ut. Blanda gulan med philadelphia, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Vispa sedan grädden toppig i en annan bunke. Vispa ned de frysta hallonen i grädden så att de fördelas ut jämnt. Blanda ned äggulesmeten i grädden och vänd sist ned vitorna superförsiktigt i omgångar. Häll smeten ovanpå bottnen och ställ i frysen i minst 5 timmar. Jag frös min över natten. Ta fram cheesecaken en stund innan servering och dekorera med färska hallon och några söta gräddrosetter!  Jag gjorde dessutom en favorit i repris. En toppengod jordgubbstårta som även den gick hem hos stora som små (:  Ha det så jättebra hörrni, puss och kram!