Gelehallontoppar.

Hejsan på er!   Idag har jag ju som sagt bakat HELA dagen. Tänkte såklart dela med mig av alla recepten under de närmsta dagarna.   Först ut är Gelehallontoppar, receptet kommer från en bok som min syster lånade förrut, minns inte riktigt vilken bok det var dock.   Cirka 30 stycken. 200 grader  12 minuter   Du behöver: 4½ dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 krm salt 200 gram kallt smör Rivet skal av 1 citron 30 gelehallon   Gör såhär: Förbered 3 plåtar med bakplåtspapper, sätt på ugnen. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Dela smöret i små kuber och lägg dem i mjölblandningen. Riv citronskalet och ha i det med. Nyp ihop allt med fingrarna till en grynig massa, knåda sedan ihop till en smidig deg. Dela degen i 3 delar och rulla varje del till en längd. Dela nu varje längd i 10 små bitar, och rulla varje bit till en boll. Platta bollen en aning med fingrarna. Grädda dina kakor i mitten av ugnen tills de fått lite färg.  När kakorna kommer ut trycker du genast fast ett gelehallon på toppen av varje kaka. Låt kakorna vila på plåten tills gelehallonet smält fast, ta försiktigt bort kakorna från plåten och låt svalna helt på galler.   TIPS! Använd mjölkfritt smör till degen så kan även du som är allergisk smaska på dessa sötnosar!       Såhär söta blev kakorna, och min syster diggade dem ;)   ha det bra!