Citronbiskvier
Hejsan! I söndags var det kalas för min citronälskande kusin, vad passar inte bättre än att överraska med citronbiskvier? Jag pysslade iallafall ihop ett gäng biskvier på lördagskvällen och hjälp vad det blev gott! Receptet kommer från Jennysmatblogg, länk till hennes blogg finns HÄR 175 grader cirka 15 minuter Du behöver: 300 gram mandelmassa ½ dl strösocker 2 äggvitor Smörkräm: 150 gram rumsvarmt smör 1 äggula 2½ dl florsocker ½ citron (skal och saft) 1 msk vaniljsocker Gul karamellfärg 200 gram mjölkchoklad Rapsolja Gör såhär: Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret till en spritsbar smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut på plåt. Grädda och låt svalna. Gör under tiden smörkrämen. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp. Ställ kallt en stund. Bred ut smörkrämen på bottnarna med en palett, man vill ha en spetsig topp. Ställ kallt i minst 10 minuter. Smält chokladen över vattenbad, blanda i olja till en rinnig konsistens. Doppa biskvierna i choklad och förvara sedan sötnosarna i kylskåp. Visst blev dom väl fina ändå? Och sååå goda, rekommenderar VERKLIGEN att testa dessa! Jag är egentligen inget fan av citron så jag trodde inte alls på dem, men oj vad fel jag hade! Vi ses kompisar, kramar! <3