Choklad och kokosrutor! ♥

Hej! Jag bakade till slut choklad och kokosrutorna, och de blev supergoda!   Här kommer receptet, som är från Leila.   Receptet räcker till en plåt, måste tillägga att det bör vara en lite mindre plåt för jag tog en vanlig långpanneplåt och smeten räckte verkligen inte så jag gjorde en och en halv sats smet. MEN receptet är för endast EN sats.   175 grader 30-35 minuter + 10 minuter till toscan   Du behöver: 175 gram mjukt smör 3 dl socker 1½ dl kakao ½ dl sirap 1 nypa salt 3 ägg 1½ dl vetemjöl   Till Toscan: 75 gram smör 1½ dl sirap 3/4 matlagningsgrädde 3 dl socker 200 gram kokosflingor   Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader och ta fram smöret ett tag före så det blir mjukt. Jag ställde faktiskt in smöret en stund i ugnen och det funkade bra. Vispa upp ditt smör med sockret krämigt. Använd elvisp. Vispa sedan ned kakao, sirap och salt, vispa sedan ned ett ägg i taget. Vänd nu ned ditt mjöl med hjälp av slickepotten. Häll upp smeten i din plåt som är rikligt smord med smör, eller med bakplåtspapper. Grädda sedan kakan i mitten av ugnen, testa med jämna mellanrum med en sticka för att se så kakan är kladdig. OBS! Stäng INTE av ugnen. Låt nu kakan svalna och börja med toscan. Smält smör tillsammans med sirap, grädde och socker i kastrull. Låt denna blandning koka i exakt 5 minuter. Tillsätt kokosen och låt toscan koka upp. Smeten kommer alltså att sluta koka ett tag efter du hällt i kokosen. Häll nu smeten över din kaka och grädda en gång till i 10 minuter. Jag använde faktiskt grillvärme på ugnen för att få en ganska hård tosca, och det funkade bra!     Supergod kaka som uppskattas av både vuxna och barn! Löjligt god. Ha det så bra nu!