Carrotcake Doughnuts

Hej igen, kan inte vänta med att visa er dessa godingar! En perfekt blandning mellan två mumsiga bakverk. Morotskaka+Munk blir supersmarriga Carrotcake Doughnuts.Snodde receptet rakt av från min idol Roy Fares nyaste bok som jag fick av min vän när jag fyllde år. Dom var inte alls svåra att göra och så värt tiden det tog!  För att göra dessa godingar behöver du:250 gram mjölk40 gram röd jäst120 gram strösocker10 gram vaniljsocker9 gram salt5 gram bakpulver120 gram mjukt smör2 ägg845 gram vetemjöl175 gram rivna morötter15 gram malen kanel12 gram malen kardemumma5 gram malen ingefära5 gram malen muskotnötTill fyllningen:150 gram mjukt smör120 gram florsocker10 gram vaniljsockerrivet skal från 1 citron200 gram philadelphiaost1½ liter vegetabilisk olja till friteringRullas i:150 gram strösocker10 gram malen kanelGör såhär: Värm mjölken i kastrull till fingervarmt (37grader). Smula jästen i din degblandare och häll över mjölken. Rör tills jästen är helt borta. Tillsätt resterande ingredienser och kör på låg hastighet i 5 minuter. Öka hastigheten och kör ytterligare 10 minuter. Låt degen jäsa i 50 minuter under bakduk. Kavla ner degen till 2 cm och stansa ut rundlar med hjälp av till exempel ett glas. Låt rundlarna jäsa ytterligare 2 timmar på plåt med papper. Gör under tiden frostingen genom att vispa ihop allt utom osten till en krämig smet. Ha i osten i omgångar. Ställ i kylen tills du ska använda den. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera munkarna tills de är gyllenbruna. Rulla genast i socker och kanelblandningen. Låt svalna på galler.Fyll munkarna med hjälp av en fyllningstyll.