Banankaka

Hallå bloggis, nu är jag här igen!  Om du har några tråkiga bananer hemma så kan jag verkligen rekommendera den här goda och saftiga kakan som jag och Lina slängde ihop igår. Supersnabb och supergod!   175 grader 1 timme   Du behöver: 100 gram smör 3 dl socker 2 ägg 5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk ingefära 2 tsk kanel 2 mogna bananer ½ dl kallt kaffe   Gör såhär: Smöra och bröa en fin sockerkaksform. Vispa smör och socker poröst, blanda i äggen ett i taget under vispning.  Blanda alla torra ingredienser, tillsätt dessa i smeten och vänd runt. Mosa bananerna i en skål och blanda med kaffet. Häll sedan bananblandningen i smeten och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Testa med sticka, kakan ska vara helt torr.  Vänd upp på tallrik så fort kakan kommer ut ifrån ugnen. Låt svalna helt med formen ovanpå.      Ett toppenbra sätt att använda sina tråkiga bananer på, bara att slänga i frysen, perfekt!     Vi ses, puss å kram!