Alla hjärtans dag

Hej på er och glad alla hjärtans dag!    Idag har jag bakat macarons, det gick sådär. Vi bakade det i skolan tidigare i veckan till alla hjärtans dag så jag tänkte att jag skulle testa det hemma med eftersom det gick så lätt då. Det gick inte alls lika lätt nu kan jag säga, rent utsagt KAOS! Men jag fick till slut efter mycket om och men fram några stycken iallafall och det var ju bättre än inget. Tänkte ni skulle få ta del av receptet, så det kommer här!   175 grader, sänks sedan till 130 grader. 8-10 minuter   Du behöver: 300 gram florsocker 300 gram mandelmjöl 150 gram äggvita 300 gram socker 120 gram vatten 120 gram äggvita Röd karamellfärg   Hallonsmörkräm: 100 gram smör 1½ dl florsocker 1 äggula 2 msk hallonsylt Röd karamellfärg   Gör såhär: Vispa upp 150 gram äggvita till ett lätt skum (tar cirka 5 minuter). Sikta florsocker och mandelmjöl så att inga klumpar av mandeln finns kvar. Vänd ned flor och mandelblandningen i äggvitan försiktigt lite i taget. Koka upp en sockerlag till 122 grader samtidigt som 120 gram äggvita vispas vitt som snö (tar kanske 8-10 minuter). När sockerlagen är klar häller du den i äggvitan i en tunn stråle samtidigt som äggvitan vispas, fortsätt sedan vispa marängen på låg hastighet i tio minuter eller tills bunken är kall.  Vänd nu ihop båda smeterna försiktigt. Ha i karamellfärgen och häll sedan ned smeten i en spritspåse med en liten rundad tyll. Spritsa ut klickar stora som femkronor på plåt eller spritsa söta hjärtan och låt sedan torka i minst 1 timme.  Sätt ugnen på 175 grader och när du sätter in din plåt sänker du till 130 grader. Grädda i nedre delen av ugnen.   Gör smörkrämen genom att vispa ihop alla ingredienser i en bunke med elvisp. När macaronsen har svalnat lägger du ihop dem två och två med hallonkrämen i mitten.