Äggfri Strösselkaka

Idag tänkte jag bjuda er med allergier främst på detta suuupergoda recept, men såklart till er andra också för någon skillnad märker man inte av! Den här strösselkakan brukar vi baka till min syster som är jätteallergisk mot ägg, den är även superlätt att göra mjölkproteinfri om det skulle önskas. Det här är egentligen en vanlig sockerkaka med kärleksmumsglasyr ovanpå och strössel såklart! Men det blir ju lite festligare om man döper den till strösselkaka :)175 grader40 minuter Du behöver:3 dl mjöl2 dl socker2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker50 gram smör (mjölkfritt om du vill)2 dl vattenGlasyr:60 gram smör3½ dl florsocker4 msk kallt kaffe1 msk kakao2 tsk vaniljsockerStrössel till garneringGör såhär:Smält smöret och blanda med vattnet, blanda alla torra och tillsätt det blöta. Vispa ihop med elvisp. Smörj en fin form och grädda. Vi brukar använda en hjärtform för att göra den roligare!Vänd upp kakan på en tallrik efter 10 minuter och låt den svalna helt.Blanda ihop glasyren till kakan, den ska vara ganska tjock. Häll den över kakan och strö över strössel. Emma brukar tycka att det är kul att hälla på strösslet, men denna gång gjorde hon nästan allting själv. Superlätt bakning och såå gott MUMS!