Saffranskakor
Hejsan mina sockertoppar! Idag var det riktigt kallt och halkigt ute så jag stannade hemma och bakade kakor istället. Vad skulle jag göra utan kakor och te? Jag älskar, jag menar ÄLSKAR detta kakrecept! De håller formen och rinner inte ut och de är galet goda. Har använt mig utav detta recept flera gånger när jag bakar kakor. Om jag fick välja skulle jag göra kakor varje dag. Jag hoppas att ni får chansen att pröva detta recept för det är super enkelt och det går fort att blanda ihop smeten och in i kylskåpet. Åhh det är så mysigt att baka kakor och sedan få njuta av deras underbara konsistens o smaker med en kopp te. Julen närmar sig med stora steg så varför inte lyxa till det med lite saffran i kakdegen? Omnomnom Jag fick även chansen att pröva mina nya kakutstickare! Hello Kitty köpte jag i Spanien och de andra köpte jag på Ica Maxi. Blev mycket nöjd med resultatet. På fredag blir det att ha möte om min praktik, kommer bli riktigt ledsen om jag inte får stanna kvar där men men. Jag trivs där riktigt mycket och alla är så trevliga mot mig. Har varit där i 5 veckor nu och det känns jätte bra. Får hålla tummarna! Annars kan jag ju alltid baka något som får mig på bättre humör om det går åt skogen. Jag har funderingar på att göra lussebullar i år. Har aldrig bakat lussebullar så jag ser verkligen fram emot det, en saffranskrans skulle väl vara perfekt? Ingredienser: 230 gram smör 2,5 dl socker 1 ägg 0,5 tsk bakpulver 2 tsk saffransarom 5,6 dl vetemjöl Kristyr 2 msk florsocker 1 tsk citronsaft eller tills kristyren inte är för torr eller för blöt. Såhär skapar du magin: Rör ihop alla ingredienser i en köksmaskin eller använd rumsvarmt smör och blanda ihop med en elvisp. Låt degen ligga i kylskåpet under natten eller längre. Mjöla ett bord och kavla ut degen ca 5 mm tjockt. Om degen är hård, knåda den lite så blir den mjuk igen. Skär ut kakorna med kakutstickare och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 8-10 min i 180°C. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg på kanterna. Låt kakorna svalna på ett galler. När de har svalnat kan man om man vill dekorera dem med kristyr. Smaklig måltid!