Scones

Jag har gjort scones enligt detta receptet. De är supergoda och är riktigt höstiga. Passar lika bra till afternoon tea som till höstsoppan.    Blir till ca 20 små eller 10 stora scones Ingredienser: 50 g smör 3 1/2 msk socker 2 dl mosad pumpa 1 stort ägg eller 2 små 2 dl mjölk 11 dl vetemjöl 6 1/2 tsk bakpulver (1/2 tsk ingefära)   Blanda smör och socker. Blanda ner mjölken och pumpan. Vispa upp ägget lätt och blanda ner. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära i en bunke. Häll i torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Stjälp ut på mjölat bakbord och kavla ut till en två centimeter tjock kaka. Skär eller stansa ut små kakor med ett mått. Det ska bli cirka 20 stycken. Lägg sconesen på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 10-12 minuter. Servera nygräddade och varma!   Jag gjorde denna soppan i helgen, efter att jag köpt en pumpa på Möllevången. Jag hade grönsaksbuljong i soppan istället för kycklingbuljong.   Jag serverar min soppa i en terinne. Det kryllar av terinner i second hand-butikerna och i antik-affärerna.     Hittar du ingen second hand så har Oscar och Clothilde en vacker terinne.