Lingonbowl

Har precis gjort en fräsch lingonbowl som jag avnjutit till lunch, medan jag väntar på att höra från Hanna som förhoppningsvis ligger på uppvaket och snart hör av sig efter sin operation. Jobbigt att gå och vänta på besked. Medan jag väntat på att få åka och hämta henne har jag promenerat, skottat snö och lagat mat. Receptet på lingonbowlen, som för övrigt blev uppfriskande god  hittar ni nedan.  Mixa samman:1 burk kokosmjölk2-2,5 dl frysta lingonI avocado2 msk flytande honung1 tsk vaniljpulverCitronmelissSlå upp i en tallrik. Jag garnerade med pekannötter, kokosflingor och citronmeliss.Har man inte lingon hemma går det självklart bra att göra med blåbär, hallon, acaibär el liknande. Häromdagen hade jag ingen avocado så då gjorde jag med banan istället. I smoothies och bowls kan man ta lite vad som helst. Det man har hemma helt enkelt. Perfekt lunchmat att både äta hemma och ta med på jobbet. Om lingon:Lingonet är energifattigt, är fiberrikt, har låg fetthalt, saknar mättat fett och natrium, men utgör en naturlig E-vitaminkälla och innehåller rikligt med antioxidanter och polyfenoler. Kost som innehåller rikligt med polyfenoler har konstaterats minska risken för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Lingon är också rikt på resveratrol. Samma ämne som finns i rödvin. Resveratrol är även det känt för att ha positiv effekt på hjärta och kärl. Studier visar att lingon kan motverka viktuppgång och sänka LDL- det onda kolesterolet. Lingon kan till och med vara bättre än tranbär för att motverka urinvägsinfektion.