Kyckling med tahinisås samt tomat och gurksallad

Här kommer recept på en god kycklingrätt. 4-6 portioner 1 kg kycklingfilé 2 msk olivolja Tunna pitabröd Isbergssallad Marinad: 1/2 dl olivolja 1 msk citronsaft 1 vitlöksklyfta 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 1 tsk kryddpeppar 1 tsk gurkmeja 1/2 tsk kanel 1 krm kajennpeppar 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Tahinisås: 2 dl turkisk yoghurt 1 dl tahini 1 vitlöksklyfta 1-2 msk citronsaft Salt och svart peppar Tomat och gurksallad: 4 plommontomater 1/2 gurka 3 msk hackad persilja 1 msk olivolja 2 msk finhackad rödlök 1 msk äppelcidervinäger 1 msk citronsaft Salt och svartpeppar 1. Skär kycklingen i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda marinaden i en bunke och lägg i kycklingen. Marinera gärna över natten, eller minst 3 timmar övertäckt i kylskåp. 2. Blanda ihop tahinisåsen och smaka av med salt och peppar. 3. Kärna ur och finhacka tomater och gurka. Blanda ihop med övriga ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar. 4. Ta upp kycklingen ur marinaden och stek den i olivolja i en panna. 5. Bred tahinisås på bröden. Fördela salladsblad, kyckling samt tomat och gurksallad ovanpå. Ringla över mer tahinisås och rulla ihop och ät.