En nyttigare semla
Såklart blir det en semla idag, dagen till ära! Men den här gången har jag bakat en nyttigare variant som blev riktigt god faktiskt. Dessa kommer jag definitivt att baka fler gånger. Smakar av en semla. Resten ska jag bjuda familjen på vid kvällens familjemiddag. Båda tjejerna kommer hem på middag ikväll. Det hör inte till vanligheterna numer, men idag fick vi till det. Amanda är hemma några dagar innan hon reser åter till Marbella där hon bor och jobbar, och Hanna kommer också hem för återbesök efter sin operation.Innan semlorna ska vi äta älgfile med kantareller till middag. Det kommer bli kalas. Bara att börja årets semmelbak Klara för ugnen Här mixar jag till mandelmassan Skid VM på TV, grönt te och semla. En trevlig stund så här på eftermiddagen. Så här gör man de nyttigare semlorna:6 st semlor 3 ägg3 msk honung1 dl krämig kokosmjölk2 dl mandelmjöl2 msk kokosmjöl1 msk fiberhusk3 tsk bakpulver3 tsk kardemumma 175 grader ugn Vispa ägg och honung pösigt med elvisp. Vänd ned kokosmjölken i smeten.Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ned detta i äggsmeten och rör om. Låt stå i ca 5 min.Forma 6 bullar och lägg på bakpappersklädd plåt eller använd en plåt med färdiga muffinsformar (insmord).Grädda ca 18 min. Mandelmassa:1 dl krämig kokosmjölk100 g mandlar utan skal2 msk honung Mixa alla ingredienser i en matberedare och ställ i kylen. Grädde:1 dl kall krämig kokosmjölk1 tsk vaniljarom Blanda och ställ in i kylen. Vid servering, gröp ur bullarna och fyll med mandelmassa och toppa med grädden. Man kan även använda vanlig grädde, om man som jag tycker det blir godare.