Bästa chipsen

Är du som jag en chipsälskare? Då måste du testa dessa grönkålchips.  Jag äter aldrig vanliga chips längre. Det var länge sedan jag övergick till de nyttigare alternativen. Det finns massor av bra chipsalternativ, och de är absolut lika goda som vanliga chips, eller godare skulle jag vilja säga. Jag tycker inte det är gott med vanliga, feta, flottiga chips längre. Dessutom mår man inte bra efteråt när man tryckt i sig en påse Estrella sour cream chips. Det smakar mycket bättre när man lär sig upptäcka äkta smaker. Riktigt gjorda chips på morötter, rödbetor, palsternacka, sötpotatis osv. Grönkålschips har jag provat att göra lite då och då de sista åren, men inte fått till dem så att de blivit riktigt goda. Det har blivit brända eller så har jag inte fått till krispigheten riktigt. Det kan ta ett tag innan man får till dem perfekta, men ge inte upp. När man gör grönkålschips är det extremt viktigt att hålla koll på dem i ugnen. Det går snabbt, och helt plötsligt är hela plåten sönderbränd om man inte har koll, så tips nummer ett är att ha stenkoll på plåt och tid. Är helt besatt av dessa godingar. Tur att grönkål är så nyttigt.Grönkål är den ultimata grönsaken. Förutom vitaminer och mineraler innehåller grönkål fibrer. Grönkål innehåller ALA som kan omvandlas till de nyttiga omega-3 fettsyrorna DHA och EPA. Grönkål innehåller dessutom 45 olika flavonoider som är antiinflammatoriska och fullproppade med antioxidanter.Grönkål❤❤❤ Förutom grönkål har helgen bestått av löpning, härliga promenader och lägenhetsvisningar... Tillsammans med den här donnan, som verkar mer intresserad av sina skor, på den här bilden😉 Ha en bra måndag😊 Och ni kanske vill ha receptet på de goda chipsen:Skölj grönkålen och se till att den är helt torr innan ni börjar.Riv grönkålen i mindre bitar, och lägg på bakpappersklädd plåt. Slå på lite olivolja (det är lätt att man tar för mycket).Knåda sedan kålen med händerna en stund.Sprid ut bladen och in i ugnen på 200 grader.Låt kålen stå 5 minuter, ta ut och rör om och lägg sedan på 5 min till. Ta ut chipsen när de har fått lite färg och ser lagom torkade ut.Om vissa chips ej är riktigt torkade och krispiga brukar jag låta plåten stå på eftervärme i ugnen alt stå i ugnen och torka på med ugnsluckan öppen. Allt för att de ej ska bli brända.Slå på salt när de är klara. Det behövs bara lite salt. Är lätt att det också kan bli för mycket.Tips på annan kryddning är ex chiliflakes.Lycka till😊