UGNSBAKADE LIBACHIPS & FETAOSTDIPP
Måste bara dela med mig av denna förrätten som vi åt igår, den fungerar precis lika bra som ett tillbehör till maten också! Det är chips utav libabröd och en god fetaostdipp. Alltså wow!! Det var så himla gott och en väldigt fräsch förrätt. Hittade detta receptet inne på Victorias blogg, så all cred till henne!
Chips : 1 packet libabröd, olivolja, 2tsk lökpulver, 2tsk salt
Dipp : 1 paket fetaost, 1 burk créme fraiche, 1dl majonäs, 1/2 citron, 1 matsked honung, 1 pressad vitlöksklyfta, olivolja
Gör såhär : Börja med att sätta ugnen på 180 grader! Sedan skär du brödet i trekanter eller annan önskad form, lägg sedan brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja, lökpulver och salt i en skål, det penslar du sedan över bröden på ovansidan. Lägg in dom i ugnen! Under tiden som dom är i ugnen så börjar du med såsen. Blanda ihop créme fraiche med majonäsen, honungen och vitlöken. Riv ner lite citronskal (det gula, inte det vita) och pressa ner en halv citron. Smula ner fetaosten och smaka av med lite salt, peppar och olivolja. Tog även lite basilika och citronskal som topping på såsen! Chipsen ska ut ur ugnen när dom börjar få en gyllenbrun färg, och det är ungefär lagom tills när såsen var klar. Så går ganska fort!