BANANBRÖD

Jag har fått in så bra sovrutiner! Somnar tidigt och vaknar tidigt, därför har jag mer tid på morgonen att göra annat så bestämde mig för att baka imorse. Fick ett bananbröd-recept skickat till mig för några dagar sedan och var bara tvungen att testa det. Jag har bakat bananbröd en gång tidigare och då var det mer frön, havregryn mm i! Men detta receptet var väldigt enkelt och blev mer som ett fikabröd som jag toppade med extra banan och jordnötssmör. Så gott!! Skriver receptet nedanför.  Ni behöver : 2dl farinsocker, 2 ägg, 100g smör, 4+1 banan, 3,5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 3 krm salt, 1 msk vaniljsocker, 1tsk malen kanel, 1 tsk malen ingefära.  Gör såhär : Sätt ugnen på 155grader varmluft.  Smörj en avlång form. Vispa socker och ägg vitt och poröst i en bunke med elvisp. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.  Mosa 4 bananer grovt i en bunke, vänd i äggblandningen och smöret.  Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker, kanel och ingefära i en annan bunke och sikta (använd sil/durkslag exempelvis så det inte blir klumpar) i det i bananblandningen, rör om till en smet.  Häll smeten i formen och dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka mitt i ugnen i cirka 40-55 minuter.  Testa med en sticka i kakan för att se om den är klar.  Jag vill inte att den skulle bli för torr utan lite mer seg och fluffig, så tog ut den vid cirka 40 minuter.