...TRÄDGÅRDS MÅNDAG V.32...

Denna gång från stan´.Är dock lite nervös över hur det ser ut i skärgården nu när jag inte har hunnit ut men det lär jag nog upptäcka tids nog. Här i stan har jag tagit hand om alla kryddor som nu är torra och redo för burkar. Lite pillrigt men å andra sidan så doftar det ju väldigt gått så det gör inget att det tar en stund. Kryddor ska torkas mörkt och luftigt i rumstemperatur. Gör små buketter som jag hänger upp och ner på tork. Har du mycket kryddor är det bättre att göra flera små buketter än en stor för då torkar det snabbare. Så fort det är torrt så plockar jag ner dom. Vill ju inte att det ska samlas massa damm på dom. Som förvaring använder jag små glasburkar, typ barnmatsburkar eller tomatsås burkar från färdiga pizzakitt. Återanvändning av bästa sort. Har dock börjat dumo märka burkarna senaste åren för att slippa förvirring i köket nu när det är flera som lagar mat. Det har hänt att det har serverats rätter med lite udda smak kombinationer.../B