...TORKA KRYDDOR...

Så här i högsommartid är det dags och helst innan allt blommar, för utom Lavendels då förstås. Plocka helst mitt på dagen vid torrt väder för att slippa mögelsporer och plocka inte allt utan låt det mesta bli kvar för att blomma. Humlor och bil älskar blommande kryddor.Vad brukar jag torka... Här har vi Lavendel, Salvia, Äppelmynta och Chokladmynta.Lavendeln fungerar till lite allt möjligt. Från bakverk (Lavendel socker bland annat) till att få fräsch lukt i linneskåp/garderober.Salvian är gott till pasta och kycklingrätter.Myntorna till bakverk, kalla såser (Grekisk yoghurt med äppelmynta) och te. Dom här kryddorna brukar det vara lätt att göra buketter av så dom torkar jag hängandes. Sen har vi Oregano. Timjan och basilika. Här är det inte lika lätt med buketter. Dom får torka i små korgar och på brickor. Dom brukar jag ställa ovanför köksskåpet och rör runt lite då och då för att dom ska torka runt om.Torka kan man göra på många olika sätt men det man ska tänka på att dom vill ha torrt, mörkt och lite luftigt.När allt är riktigt torrt repar jag av bladen och förvarar i små glasburkar med lock./B