Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

...SKAFFERI RENS...

Redan torsdag men tänkte ändå visa lite vad jag sysslade med under helgen.  Vädret var ju inte på topp och då brukar jag passa på att ta tag i saker som behöver göras inomhus.  Har en rätt så lång "to do"- lista och överst stod det Flingor. Eller rättare sagt granola.  Har en grund recept som jag brukar köra efter som består av 5 dl havregryn och 5 del dinkelflingor blandat med ca 1 dl kokosolja. Sen brukar jag ta det jag har hemma. Denna gång blev det valnötter och pecannötter med en skvätt honung och lite sirap som sötningsmedel. Allt rostas i ugn på 175 grader i ca 30 minuter. Man får röra om lite mellan varven så dom blir jämt rostade. När allt svalnat blandade jag i russin. Det fungerar med vilken torkad frukt som helst eller kokosflingor. Man tar det man har och det gör ju att det blir lite variation på det hela. Vill man lyxa till det lite så kan man riva i lite choklad också. När jag nu ändå höll på att rensa ut slattar till granola tillverkningen så städade jag ur vårt skafferi samtidigt. Nu var det relativt tom i den efter vårens projekt att äta upp det som finns innan jag fyller på med nytt.  När jag väl kommer i gång så är det lika bra att köra på och nu var det dags för kylen. Här försöker jag hålla lite bättre ordning och brukar torka av allt en gång i veckan innan jag fyller på med veckohandlingen. Nu hade jag i alla fall tre stora påsar spenat av någon underlig anledning som ingen hade ätit upp och som dessutom var på väg att gå ut. Nu var ju alternativen att hetsäta spenat till allt eller frysa in. Valde det sist nämnda. För att frysa in spenat (fungerar på mangold också) så behöver man förvälla den. Man kokar upp vatten i en stor kastrull och när det kokar tar man i spenaten snabbt , väntar ca  en minut och tar upp den igen och spolar sen med kallt vatten. När allt är klart har 200 gram fluffig spenat krympt till en fjäder del./B

Föregående inlägg

...VÅR INSPIRATION...

Nästa inlägg

...BLOCK FÄRGER...

Till bloggens startsida

Puff Design