...KRASSE KAPRIS...

...av dom omogna (färska) krassefrön jag plockade ute i skärgården i helgen. Tre småburkar blev det och så här gjorde jag... 1. Diska och sterilisera några småburkar.  Varför småburkar ? Tycker att det fungerar bäst eftersom jag då använder det mest om inte allt på en gång. En öppnad burk håller inte lika länge som en oöppnad. 2. Skölj krassefröna och fyll burkarna. 3. Koka upp en 1-2-3 lag av ättikssprit (brukar använda 12% --tig) , strösocker och vatten. Så har du 1 dl ättika behöver du 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Blir det lag över häll inte ut det utan spara i en glasburk i kylen. Nästa gång du behöver lägga in något litet (typ pressgurka eller rödlök) så kokar du bara upp lagen på nytt. 4. Häll över fröna så det täcker. 5. Skruva på locket direkt och låt svalna. 6. Brukar förvara mina i kylskåp men tror att det skulle fungera i ett svalt skafferi också. Efter ett par dagar är dom klara att ätas. Passar bra till allt du annars brukar ha vanlig kapris till. /B