...ÄPPELPAJ...
...och min loppade Pyro form från i somras. Det har inte bakats många äppelpajer den här hösten. Mina stackars äppelträd ute i skärgården som jag satt för några år sen håller sig nätt och jämt vid liv efter dessa torra somrar. Har inte heller riktigt kommit över detta att behöva köpa äpplen när det ska bakas eller kokas mos. Ungefär detsamma som med Rabarber. Man är van att det bara ska finnas där.Vet inte om ni redan har fått receptet till denna men här kommer den en gång till.Ca 5-6 äpplen som du skär ner i formen. Jag brukar skala dom men när Puff bakar kör hon med skalet på.Blanda 2 dl socker med 4 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver.Strö detta över äpplena.Hyvla på tjockt med smör ( det är detta som ger den knäckiga ytan ).Pudra över lite kanel.200 grader i ca 30 minuter i ugnen så är det klart./B