Vegansk Semmelwrap recept
Äntligen färdig i köket efter att jag först har stekt pannkakor till barnen och sedan bakat veganska semmelwraps som blev SUPERGODA! Det var mycket enklare än vad jag trodde och hela familjen älskade dom :) Ingredienser! Degen! • 75 gram vegetabilisk matfett (Jag använde becel) • 6,5 dl vetemjöl • 1 dl vatten • 1,5 dl havremjölk (Ikaffe) • En halv jäst (för söta degar) • 1 dl strösocker • 1 tsk kardemumma • lite salt Fyllning! • 200gram mandelmassa (mer om man gillar mycket) • Grädde Alpro Soyagrädde • havremjölk 1-2 matskedar (Ikaffe) Gör såhär! • 1. Smält matfettet i en kastrull och häll i havremjölken och vattnet och koka upp till fingertoppsvarmt (viktigt så inte jästen dör) häll över till en stor skål och smula nej jästen rör om. • 2. Häll i socker, kardemumma och salt och blanda väl, häll sedan i mjölet lite i taget och rör om samtidigt (skulle degen fortfarande vara för lös ta i lite mer mjöl. 3. Låt degen jäsa under en duk i 30minuter och sätt på ugnen på 225 grader, vispa grädden i EM skål och blanda i havremjölken i mandelmassan ( i en annan skål) så den blir lite mjukare! 4. Dela degen i 8a bitar och Rulla dem till runda bollar som du sedan kan kavla ut till 2mm tjocka wraps och 20cm i diameter. Lägg en wrap på ett bakplåtspapper 1 och 1 i taget och grädda i ugnen i ca 3 minuter (ta ut när dem precis fått en liten brun färg i kanterna! 5. Låt dem svalna sen lägg, dem i kökshanddukar så de inte blir för torra! När dem svalnat så kan du bara fylla dem med mandelmassa och grädde! *MUMS*