TRYFFELRISOTTO

Igår var jag så himla sugen på en riktigt krämig risotto och Simon var inte svår övertalad. Valet hamnade på tryffelrisotto och oj så gott det blev. Jag har alltid tänkt att risotto är så himla svårt att göra men det är ju super enkelt bara att det tar lite tid. Vi fick till den helt perfekt igår och jag längtar redan efter att äta rester idag, hehe!  Tryffelrisotto400g svamp3st schalottenlökar 2st vitlöksklyftor3dl arborioris3dl vitt vin1L grönsaksbuljong50g smör100g parmesanostTryffelolja - Skala och hacka löken & vitlöken. Stek på svag värme i olivolja tills dem blivit lite mjuka utan att ta färg. Tillsätt riset och låt det rostad i stekpannan tills det blivit blankt & lite transparent. Det gör att riset drar åt sig smakerna mer från buljongen & vinet.- Koka upp grönsaksbuljongen och låt den stå och puttra på låg värme bredvid risotton.- Häll på det vita vinet och låt det ånga bort på låg värme. - Tillsätt ca 2dl grönsaksbuljong åt gången och låt det koka in innan du lägger på mer. Det är viktigt att röra om hela tiden så den blir riktigt krämig.- Stek svampen vid sidan och ställ av bredvid. Här lade jag även i en tryffelkräm som finns att köpa i de flesta mataffärer. Det gav väldigt god smak till svampen.- När all grönsaksbuljong har kokat in i risotton. Tillsätt smör, riven parmesan, tryffelolja, lite mer tryffelkräm och salt & peppar. Till sist lägger man i svampen. Voilà! Där har ni världens godaste tryffelrisotto!