TIPS: OXFILÉ PASTA
I lördags så skulle jag & Jackie laga mat tillsammans. Och jag hittade ett recept på en pasta med oxfilé som lät jätte gott och jag säger bara wow vilken pasta, det var verkligen hur gott som helst! Det var även hur enkelt som helst. Recept: ca 300 g oxfilé 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika ca 6 champinjoner (beror på storlek) 2 msk kalvfond 3 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche Salt & peppar Chilikrydda/chiliflingor Riven parmesan ost & persilja att strö över Valfri pasta (ca 300g) Skär champinjonerna, paprikan och hacka vitlöken och stek dessa i en stekpanna. Strimla oxfilén i små bitar och stek på hög värme, krydda med salt & peppar. Blanda ner köttet med grönsakerna och sätt på låg värme. Koka pastan i lätt saltat vattnet. Koka upp grädde, crème fraîche och kalvfond. Smaksätt med chili, salt och lite peppar (jag lade i en extra vitlöksklyfta i såsen). Blanda ner köttet och grönsakerna i såsen. Låt puttra några minuter innan man blandar ner pastan. Servera med riven parmesan & persilja på toppen. Ett vitlöksbröd smakar alltid bra till en pasta.