SVENSK HUSMANSKOST

Sådär typiskt svenskt det bara kan bli - köttbullar, potatismos, gräddsås med rårörda lingon och pressgurka.Ikväll har Simon och jag haft en pyjamaskväll men det betyder inte att vi har slappat hela kvällen, vi har hunnit med att städa, plocka och rensa lite i garderoben också. Vi har också lagat en typisk svensk husmanskost till middag ikväll. Det är verkligen inte mycket som slår det. Alltså det var verkligen magiskt gott! Jag kommer nog aldrig att tröttna på den svenska maten och det är äntligen nu efter 22år som jag faktiskt har börjat uppskatta den. Det började lite när jag bodde i Canada att jag saknade den svenska matkulturen och speciellt såserna, haha. Vi svenskar älskar verkligen sås och har det till allt. Efter att man har flyttat hemifrån så tycker jag det är väldigt roligt att laga mat tillsammans och att då laga mat från grunden. Det är sån himla skillnad i att köpa färdiga köttbullar mot att laga sina egna, det blir 100 gånger godare och det ligger lite mera kärlek i det. Jag som så länge jag kan minnas har varit extremt petig i maten och rädd för att testa nya rätter har faktiskt ändrat mig väldigt mycket och det är framförallt tack vare Simon. Han är allätaren nummer ett och älskar verkligen mat. Jag är så glad och tacksam för att han har lärt mig äta så mycket ny mat men framförallt att faktiskt våga smaka ny mat.